En kärleksförklaring till huset på Bergavägen

Först hade jag tänkt att rubriken på inlägget skulle vara: ”Ljuset på andra sidan tunneln”. Det kändes helt självklart – ofta kommer titlarna flygande till mej. Men när jag sedan började tolka rubriken kom jag på att den kunde betyda så mycket mer. I mitt fall skulle den dock inte handlat om döden, utan snarare om ljus och glädje.

Ljuset symboliserar i detta inlägg, våren, värmen och inte minst den minskade tressnivån i min kropp när jag känner att renoveringen av vår tvättstuga börjar bli klar. När jag är mitt i våra projekt blir jag så uppslukad och fokuserad att det ibland känns jobbigt – så har det stundtals varit med renoveringen i källaren. Samtidigt som det fortfarande känns kul och inspirerande börjar jag bli trött på våra renoveringsprojekt.

Men samtidigt är det så inspirerande, spännande och härligt att se kreativiteten spira – jag känner mej så privilegierad. Att just jag har hamnat här i livet med ett underbart hus som låter sig varligt renoveras. Jag är så lycklig och tacksam. Nu bubblade de härliga känslorna över och tryckte bort de jobbiga stunderna i renoveringen. Det var just när jag skrev detta sista som jag tänkte om, angående rubriken på inlägget.

bild 1

Vårt hus är ganska litet, det står 127 kvm i försäkringsbrevet. Det är en spännande utmaning att hitta lösningar i vårt hus. Så har det också varit i renoveringen av tvättstugan. Vi har under lång tid innan vi startade renoveringen funderat kring om man kan använda rummet till något annat också. Och visst kan vi det. Under planering och genomförande har vi hela tiden tänkt att vi även skall kunna använda rummet som ett gästrum. Vi har ibland en del långväga gäster från bland annat Hamburg och hoppas också kunna få inhysa gäster från Norge och Italien i framtiden. Min goe kusin Mikael med familj från Halmstad (som vi träffar alldeles för sällan) kan nu också enkelt komma och sova över. Rummet kan också användas som ett litet aktivitetsrum – med ett mindre biljardbord i mitten av rummet som även kan användas till vikningsbord av tvätt om man lägger på en skiva. Rummet är planerat så att allt detta skall få plats – dock har jag ännu inte hittat något biljardbord som funkar bra.

Själva genomförandet av projektet har tagit ungefär 5 veckor. I morgon kommer rörmokaren och kopplar in vattnet och sedan om några dagar kommer kakelsättaren och fixar kaklet bakom vasken. Känns skönt att delvis ta hjälp av proffs – det sparar så mycket tid och energi. Jag har under arbetets gång publicerat bilder på instagram med taggen #tvättstugaslashgästrum och här följer projektet i bilder.

bild 2-2bild 1-3

bild 3-2bild 2-4

bild 4-2

bild 3-4bild 5-2

bild 4-4
bild 1-2bild 1-4

bild 2-3

bild 2-5

bild 3-3bild 3-5

bild 4-5bild 5-4bild 4-3bild

 To be continued…

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

GourmetClub anno 2015

För att vi älskar god mat och dryck

sparabloggen

Privatekonomi - aktier, fonder & pension

From Japan With Love

Välkommen in i min värld!

Legal Nomads

Telling stories through food.

Här hos mig är allting glutenfritt:)

Välkommen in i min värld!

Gluten Free in Japan

日本でグルテンフリー。

Glimten i grytan

Välkommen in i min värld!

hoganassaluhall.se

Välkommen in i min värld!

Arilds Vingård

Välkommen in i min värld!

Min stora resa

Välkommen in i min värld!

%d bloggare gillar detta: