#peaceandpaisleyontheroad

Det är med en skön känsla i kroppen jag vaknar upp idag efter en härligt uppfriskande påskhelg på Österlen tillsammans med Familjen Cedcrona.

Vi har förberett oss i veckor på vår premiärtur med vår nyinköpta Kabe Smaragd GL av 1985 års modell. Vi har varit på Jysk och köpt nya madrasser och kuddar. Vi har forskat lite kring cykelhållare och inköpt de mest prisvärda så att vi kunde ta med oss hela familjens cyklar. Vi har provat kylskåp och värmesystem i vagnen och sett att allt fungerade. Vi har provat gasolspisen och även den fungerade. Dock upptäckte jag att handfatet på toan hade spruckit, så för att åtgärda detta var jag på Biltema i Göteborg och köpte ett speciallim till att laga sprickan. På Biltema inköptes även nya lysrörsarmaturer, diverse spännband och nya campingstolar – nu skulle vi vara beredda.

bild

Vår familj började redan påskfirandet i torsdags, då vi tog med oss husvagnen på premiärtur till Råå camping utanför Helsingborg. Jag och barnen hämtade Eva-Lena efter jobbet och så drog vi ner mot Skåne. På Råå landade vi en natt innan vi drog vidare till Simrishamn där vi mötte upp med familjen Cedcrona på Tobisviks camping, Långfredagens eftermiddag

Efter lite krångel med vår bokade plats 202 (som visade sig vara belamrad med byggmaterial) kunde vi i alla fall till slut sätta oss ner och ta vår första ”stödbensöl” tillsammans. Oerfaren campinggäst som jag är, fick jag reda på av mer inbitna fans av camping att fenomenet stödbensöl myntades av en person som varit med i såpan ”Böda Camping”. I år har ölet lanserats på Systembolagets beställningssortiment. Det gäller ju att gå all-in vad gäller camping, så då måste man ju även ha öl som matchar platsen 😉 Vi delade även en bag in box i form av en husvagn.

bild 4

På fredagen tog vi det bara lugnt på campingen. Barnen lärde känna varandra lite bättre och lekte på lekplatsen och hängde i vagnarna och tog en tur ner till havet och kände på det iskalla vattnet. Jag och Mattias tog en cykeltur ner på byn för att se hur långt det var från campingen. Det tog endast 5 minuter att cykla in till torget. Vi överraskades av en hagelskur, men kunde lyckligtvis ta skydd vid kommunhuset innan vi cyklade hem igen. Efter hagelskuren blev det snabbt kallt så det blev att fortsätta att hänga inne i vagnarna.

bildsnö

Påskafton

Efter en god natts sömn, var det då dax för den stora dagen, påskafton. Inför besöket i Simrishamn hade  Mattias och Carola bokat in studiebesök och vinprovning på Nordic sea winery, spännande. Kvällens middag skulle bestå av min stolthet, sous vide kört Lamm och potatisgratäng också det spännande. Blev det så bra som jag hoppas?

Lite för sent lämnade vi campingen på cykel, tiden bara gick. När vi kom fram till byn var det fint väder och alla av de yngre tjejerna inklusive vi pappor var mest intresserade av glasspaus medan de vuxna tjejerna i gänget, hellre gick in på en charmig blomster och inredningsbutik.

bild 1-2

Efter avslutat glassätande var mammorna också klara, så vi gick upp till torget. På vägen blev det snart stopp och samtliga tjejer gick in i en rörig butik med massa små och tydligen roliga saker, vilket inte jag och Mattias förstod oss på, så vi satte oss och snackade på en bänk istället. Efter en timme var vi dock tvungna att gå in och påminna tjejerna om att vi hade bokat en vingårdsbesök, så det var dax att cykla dit. Lite vilsna och stressade lämnade tjejerna efter mycket om och men butiken.

bild 3-3

bild 2-1

 

Till Nordic Sea winery anlände vi med andan i halsen, men det visade sig att vi hade gott om tid innan den guidade turen skulle börja. Vi hann till och med att få en välkomstdrink i form av en prosecco. Stämningen i gänget var mycket god och vi var alla förväntansfulla över vad eftermiddagen skulle ge. Även de unga var uppspelta och glada. Det var lite speciellt att även de fick följa med på guidningen eftersom vineriet i vanliga fall inte tillåter ungdomar under 18 år. Men Carola hade lyckats övertala dem att låta barnen följa med och det visade sig bli jättespännande även för dem. Vid provningen efter guidningen fick de prova 3 olika sorters äppelmust, och dom var minst lika engagerade i provningen som vi andra som fick prova 5 olika viner ur sortimentet.

bild 2-2

Skärmavbild 2015-04-08 kl. 23.03.13

Vid den guidade turen fick vi följa med i hela produktionskedjan och eftersom det var en miljö som krävde renlighet var vi hänvisade till att ta på oss orange skyddskläder och hjälmar till allas förtjusning. Det blev en kul grej av det och tjejerna fnittrade ikapp. Härligt och mysigt 🙂


bild 3-2 bild 4-2

Provning med delikatesser

bild 2 bild 5-1 bilden

Glada och nöjda cyklade vi hemåt efter besöket. Grillen sattes på, gratängen stoppades in i gasolugnen och salladen skars. Sedan avnjöt vi middagen i glada vänners lag med rött Carawine till. Vi nattsuddade tillsammans och myste alldeles förfärligt, härligt mycket.

Påskdagen

På vägen hem från vineriet igår cyklade vi förbi ett galleri där Ulf Lundell ställde ut. Carola och Eva-Lena gick igång på det, så idag, påskdagen tog dom bilen och åkte tillbaka och tittade på konsten. Vi andra hängde kvar på campingen. Barnen lekte på den stora studsmattan som låg ca 2 meter från vår dragkrok på vagnen. Jag njöt i solen med musik i öronen och Mattias grejade lite med husvagnen. På eftermiddagen när Carola och Eva-Lena återvänt, cyklade vi alla ner på stan efter en enkel lunch. Vi besökte underbara Börje Olssons skafferi och botaniserade i godsaker. Jag köpte 4 vaktelägg till kvällens middag samt ekologiskt Lakritspulver samt Kastanjepuré till vårens glassexperiment.

bild 5-2

Sedan gick vi till Apotekarns Trädgård som dock visade sig vara stängd till vår besvikelse. Vi hade sett fram emot ett glas vin i deras medelhavsträdgård 😦 Nu fick vi hoppa över det och istället cykla tillbaka till campingen och fixa middag. Idag vankades det lax och kokt potatis. Sedan snackade vi igen hela kvällen och spelade lite spel och kollade på lite youtube klipp.

Dessutom hade vi brainstorming kring en speciell hashtaggning på Instagram. Eva-Lena hade så klockrent kommit på att vår nya husvagn skulle ha inslag av peace tecken och paisley mönstrade gardiner. Det kändes lagom flummigt och härligt och jag tyckte det fungerade bra. Då skapade vi hashtaggen #peaceandpaisleyontheroad. Så när vi nu lägger ut bilder från våra turer med husvagnen på Instagram, skriver vi alltid denna tagg – sök på detta och du hittar alla bilder som lagts upp. Carola och Mattias ville också ha en tagg för deras Öggestorpvagn och vi funderade, stötte och blötte idéer. Gav förslag, dissade och funderade. Och till sist hade vi också hittat en tagg som dom gillade – #karmapåluffen

Annandag påsk

I vår Kabe från 1985 hittade vi ganska snabbt en i våra ögon helt onödig detalj. Ett räkneverk som man kan stega fram manuellt med dag 0-9. Det är så otroligt lustigt, så det blir kul. Vi klickade fram dagarna – och idag annandag påsk går vi in på dag 5 av vår påskresa.

bild 1-1

Vi har ca 6 timmar i bil framför oss, men ingen i sällskapet hade bråttom hem. Det kändes härligt att vi allihop ville utnyttja även sista dagen inte bara för resan utan för upplevelsen omkring. Efter utcheckning från campingen beslutade vi oss därför för att vi skulle få till det med Apotekarns till slut. Inredningsbutik, trädgård och växter var konceptet i år. Peter Englander som för några år sedan startade upp Apotekarns, var inte längre med på resan utan koncentrerade sig numera på att designa trädgårdar på heltid. Lite trist tyckte vi, men samtidigt var vi glada över att vi en gång för ett par år sedan fått träffa och prata med Peter som inspirerat mej mycket.

bild 3-1

Efter besöket hos Apotekarns tog vi oss till slut från Simrishamn och rattade ut på väg 11 till Helsingborg och första stoppet, lunch på coola Garage i Höganäs. Eva-Lena och Carola hann precis in på favvon Höganäs Saluhall innan de stängde och det var dax för lunch.

bild 4-1

Efter den sena lunchen stod valet mellan att åka ner till Mölle eller att åka vidare hemåt och ta ett stopp på Mellby strand. Mattias hade pratat sig varm om Mellby strand, så vi valde att åka dit och ta en kopp kaffe och se på solnedgången. Jag och Eva-Lena kände inte till att det även i Sverige fanns en strand som man kunde köra ner på med bil. Vi hade för många år upplevt detta i Blokkhus, Danmark. Men Mattias och Carola besöker ofta stranden för ett kvällsdopp eller bara för att samla energi.

Det blev ett magiskt avslut på en härlig påskweekend med härliga vänner. Känner mej så stärkt och nöjd över helgens umgänge och ser med glädje fram emot vår planerade husvagns semester på Gotland tillsammans i juli.

bild 5 bild 3

 

2 kommentarer på “#peaceandpaisleyontheroad”

  1. Wow, vilken helg! Tack för allt. Du är grym som får ner allt i ett enda inlägg:). Själv så har jag nog bloggat hela veckan lång om bara denna helg.

    Stor kram Carola

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

GourmetClub anno 2015

För att vi älskar god mat och dryck

sparabloggen

Privatekonomi - aktier, fonder & pension

From Japan With Love

Välkommen in i min värld!

Legal Nomads

Telling stories through food.

Här hos mig är allting glutenfritt:)

Välkommen in i min värld!

Gluten Free in Japan

日本でグルテンフリー。

Glimten i grytan

Välkommen in i min värld!

hoganassaluhall.se

Välkommen in i min värld!

Arilds Vingård

Välkommen in i min värld!

Min stora resa

Välkommen in i min värld!

%d bloggare gillar detta: