Man ska ha husvagn

Ganska otippat står nu en Kabe Smaragd GL av 1984 års modell på vår gårdsplan. Hur gick nu detta till? Kanske beror det på inspirationen från Carola och Mattias som härom veckan snackade med oss om fördelarna med husvagn. Kanske beror det på att Estelle och Céleste gärna vill ha husvagn och har tjatat om det ett bra tag. Kanske både och.

Mest beror det nog ändå på att vi till slut insåg att husvagnslivet är ett billigt sätt att resa vilket gör att vi mer spontant bara kan åka iväg över en helg utan att för den skull bli ruinerad på övernattningskostnader. Nu kan vi istället lägga pengarna på andra saker när vi är ute och reser.

Egentligen är husvagn inte riktigt vår grej. Det är lite trångt och köket är väldigt enkelt och diskmöjligheterna begränsade. Och toan skall man inte snacka om, puh. Men om man tänker positivt så finns det många saker att glädja sig över.  Man har tak över huvudet och varmt och skönt om det är ruggigt ute (och i tält) . Det är mysigt att krypa in och trängas lite tillsammans hela familjen och Barnen ÄLSKAR husvagn. Tänker man ännu mer positivt, så får jag nu äntligen möjligheten att laga mat på gasollåga:-)

Mycket snabbt beslutades att i skulle genomföra köpet. Vid 18 tiden igår hade jag inte ens hittat vagnen på Blocket och 6 timmar senare stod vagnen på vår uppfart, mycket tack vare Mattias Cedcrona som följde med och godkände vagnen. Säljaren ville ”bli av med” vagnen snabbt eftersom dom nu på lördag ska hämta en ny vagn.  Dom har fått tillökning i familjen och fick inte längre plats i vagnen. Det gynnade oss, så vi fick en otroligt fin och välvårdad vagn till ett mycket förmånligt pris. -”Det har ringt över 40 intressenter”, sa säljaren.

Så nu är det väl bara att lära sig allt kring husvagnslivet. En viktig detalj som Mattias berättade för mej under vår gemensamma tur till Härryda för att hämta vagnen, är de så kallade ”stödbensölen”. Det är tydligen en viktig detalj att fråga husvagns grannarna på campingen hur många öl som konsumerades under tiden stödbenen justerades rätt. Det låter som en fin tradition i mina öron. Man kopplar helt enkelt av, semestern är här. Turligt nog har en speciell ”stödbensöl” precis introducerats på systembolaget, vilket har nummer 89572 i beställningssortimentet. Det känns som ett måste i husvagnskretsar.

Skärmavbild 2015-03-05 kl. 09.35.13

http://www.stodbensol.se

8 kommentarer på “Man ska ha husvagn”

 1. Oj oj, jag är förvånad över köpet men lustigt nog kan detta vara eran grej👍
  Önskar er fina resor med eran vagn🌟
  Kram Tina

  • Jag är oxå otroligt förvånad – men med många olika intressen som kostar pengar, får man hitta sätt att hålla nere kostnaderna. Känns hur som helst helt rätt. Och barnen älskar det. Köpet betyder dock inte att vi kommer anamma hela campingkonceptet.

 2. Grattis till det nya köpet ♥ Helt underbart att ni är med vagn! Tror att ni kommer älska detta spontana enkla livet. Istället för att lägga pengar på ett boende för att sova så kan ni lägga pengar på upplevelser och bo billigt. Nu kan vad som helst hända ♥ Hej Gotland med familjen Cedcrona??

  Jag säger bara UNDERBART igen!
  Kram Carola

 3. Tack för att jag fick förtroendet att följa med på en liten tur till Härryda. Denna spontaniteten kommer jag att leva på länge, har gått och små skrattat hela dagen i dag.
  Nu får vi ta och planera in en träff på någon camping snart, jag har kollat: Det finns 103 st platser kvar på Böda camping på midsommar!!! Kanske göra all in direkt…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

GourmetClub anno 2015

För att vi älskar god mat och dryck

sparabloggen

Privatekonomi - aktier, fonder & pension

From Japan With Love

Välkommen in i min värld!

Legal Nomads

Telling stories through food.

Här hos mig är allting glutenfritt:)

Välkommen in i min värld!

Gluten Free in Japan

日本でグルテンフリー。

Glimten i grytan

Välkommen in i min värld!

hoganassaluhall.se

Välkommen in i min värld!

Arilds Vingård

Välkommen in i min värld!

Min stora resa

Välkommen in i min värld!

%d bloggare gillar detta: