Kawaii weekend i Linköping!

Jag sitter här i hotellets frukostmatsal och skriver några rader efter en helt och hållet annorlunda lördag. Vi har varit och besökt Närcon winter, ett konvent med fokus på japanskt streetfashion, cosplay och dataspel. Under vinterns convent avgjordes även SM i cosplay. För Er som inte vet vad cosplay är så kan man enkelt förklara det som så att man klär ut sig till olika kända eller mindre kända rollfigurer i dataspel, eller filmer. En stor del av cosplayen består även i att tillverka dräkterna.

Eftersom Estelle har blivit så intresserad av Japansk streetfashion, så blir även jag nyfiken på den nya japanska kulturen. Jag är ju en gammal Shogun och Ninja nörd och där känner jag med hemma vad gäller japansk kultur. Jag har till och med i mina unga år läst Japanske på kvällskurs. I cosplay världen känner jag mej dock som en nybörjare men blir ändå nyfiken.

Estelle är en sweetlolita. Först trodde jag att hon bara var en lolita, men på senare tid har hon varit mycket tydlig med att förklara för mej att hon är en sweet lolita. På wikipedia förklaras begreppet som följer:

Sweet Lolita, eller på japanska ama lolita, är den mest färgglada lolita-stilen. Som namnet antyder, är stilen mer oskuldsfull och söt än de andra lolitastilarna. Kläderna är ofta pastellfärgade, och har ibland mönster eller tryck med saker som bakelserleksakerkarusellersagofigurerblommor, o.s.v. Stilen innehåller mycket spets, band, rosetter och volanger. Accessoarer som teddybjörnar och parasoll är vanliga. Sminket går ofta i ljusa eller transparenta färger, för att ge ett naturlig och dockliknande utseende. 

Skärmavbild 2015-02-23 kl. 13.48.52

Estelle i en av sina lolitaklänningar som hon köpt på nätbutiken Bodyline, Japan

På conventet i Linköping umgås vi med min svåger Thomas och kusinerna Emil och Andrea. Emil är mest intresserade av alla dataspel på mässan medan Andrea precis som Estelle gillar att kolla på gulliga och coola saker. Andreas stil är dock tuffare och mörkare. Hennes stil kan eventuellt kopplas till streetfashion begreppet Punk.

Skärmavbild 2015-02-23 kl. 13.54.49

Kusin Andrea

Céleste dras med i intresset hos storasyster och är också med på konventet. Hon är mycket säker på sin sak när hon vill köpa en peruk, precis som storasyster. Visst, hon har ju sparat pengar till denna resa – så snart har hon stolt och glad köpt en peruk.

bild

Efter sändningen av Cosplay SM som sänds på SVT och SVTplay (klicka här om du vill se finalen) är det Céleste som mest av alla vill hänga kvar. Hon vill med skräckblandad förtjusning närma sig en av finalisterna i Cosplay SM, den gigantiska Space Marine. Till slut vågar hon ta en bild tillsammans med honom.

Efter SM finalen går vi tillbaka till Närcon och shoppar lite japanska prylar, som säkert Estelle kommer skriva om på sin blogg. Sedan åker vi tillbaka på hotellet och kollar på SM-finalen en gång till – på SVT. Och så ser vi att vi alla helt tydligt är med i bakgrunden av sändningen (1:39:00 in i klippet) . Vår kupp fungerade – att vi skulle hänga i bakgrunden när dom intervjuade vinnaren 🙂 En kul och annorlunda helg blev det. Här kommer ännu fler bilder får eventet som bäst beskrivs med bilder.

IMG_0871 0221-212358 0221-152352 0221-153724 0221-200603 0221-202819 0221-210844 0221-204628 0221-150337 IMG_0890 IMG_08740221-161904

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

GourmetClub anno 2015

För att vi älskar god mat och dryck

sparabloggen

Privatekonomi - aktier, fonder & pension

From Japan With Love

Välkommen in i min värld!

Legal Nomads

Telling stories through food.

Här hos mig är allting glutenfritt:)

Välkommen in i min värld!

Gluten Free in Japan

日本でグルテンフリー。

Glimten i grytan

Välkommen in i min värld!

hoganassaluhall.se

Välkommen in i min värld!

Arilds Vingård

Välkommen in i min värld!

Min stora resa

Välkommen in i min värld!

%d bloggare gillar detta: