Ferie i Norge

Jag känner att jag svikit min ursprungliga blogg och skrivit mer och mer på min matblogg www.aktamat.wordpress.com. Upplevelserna den sista tiden har varit starkt relaterade till mat, och egentligen skulle även detta inlägg kunna handla om det. Men det finns mer än mat i livet och det matrelaterade som skulle platsa i detta inlägg, kommer jag istället skriva om på min matblogg.

Föregående inlägg på denna blogg skrev jag för flera månader sedan, efter att vi kommit hem från Paris. Jag har egentligen inte ens skrivit klart om upplevelserna i Paris, men det låtar jag vara. Det finns dock lite matrelaterat från Paris som jag kommer skriva om på matbloggen.

Historien om ferien till Norge, började faktiskt i just Paris i höstas, när jag och Eva-Lena hade en lunchdate med bland andra gamla goa Alphavillevännen Heidi på Ralph Lauren´s restaurang. Vid denna 3 timmars underbara lite galna lunch stiftade vi bekantskap med Heidis make, Morten. Sedan träffades vi alla på Alphavilles jubileumsfest och hängde hela natten. Vi avslutade deras Parisbesök på en liten mysig bar innan dom sa hej då och flög tillbaka till Norge. Vi bestämde redan då att vi skulle komma på besök till dem under vintern.

Jag och Heidi har varit vänner i över 15 år och på instagram ett tag och därför visste jag att vi inte bara delade intresset för Alphaville utan även delade intresset av inredning.  Eftersom det var första gången vi besökte dem i deras hem, var vi alla lite extra nyfikna och spända över att få träffa dem och se hur dom bodde. När vi svängde upp på gårdsplanen såg vi dottern Christina som nyfiket och glatt tittade ut från ett fönster. Det kändes välkomnande och vi stegade snart in i huset och kramade om familjen.

Vilken dröm – bättre än ett lyxhotell, så Estelle om huset och läget. Varför har inte vi så lyxigt undrade hon? Vad ska man svara på det tänkte jag med ett leende. Vi njöt i alla fall för fullt över att resan blev verklighet och att vi nu sitter och njuter i Morten och Heidis vardagsrum med en underbar utsikt över Langesunds fjorden.

bild 1

Vardagsrummet är stort och luftigt med 2 stora panorama fönsterpartier ut över vattnet. Den lugna och sobra miljön i huset är avstressande.

 

IMG_2662

Jag gillar de stora vita fönsterpartierna till den mörka fasaden. Det ger ett mysigt och lyxigt uttryck på samma gång.

IMG_2660 IMG_2677 IMG_2674 IMG_2670bild 2
 Den första dagen och även lite den andra tyckte Estelle och Céleste att det var lite jobbigt med språket. Mycket är lika, men när man väl funderar kring skillnader så märker man ju att det finns en hel del små olikheter som vi vuxna uppfattar, men barnen har svårt att skilja ur. Det var dock inte så stora problem och snart lekte Céleste och Christina tillsammans.

Vi planerade att åka på en skidresa till Norge samt träffa en go familj att umgås med. Av skidresan blev det bara 2 dagars skidåkning, men jag saknade det inte. Det var så skönt att bara chilla i huset, prata och umgås, göra några små utflykter, shoppa lite, bada i badhus, titta på bio (på norska 🙂 . Och sist men inte minst – njuta av Mortens matlagning som verkligen gav mej inspiration att skapa i köket. Jag hade även förmånen att så snart mitt glas var tomt, fylla på med Mortens egen öl från hans mikrobryggeri. Jag har skrivit ett långt inlägg på min matblogg om Mortens otroligt goda öl. Läs gärna.

stat1

Vänskap är något fantastiskt som jag kände extra starkt dessa dagar.

stat2 stat3 stat5

Vi bodde 5 dagar och 4 nätter hos Morten och Heidi, Christina… och 2 marsvin. Hela tiden var det en go, enkel och mysig stämning – vi kände oss så välkomna och det kändes så härligt att vara tillsammans. Vänskap är något fantastiskt som jag kände extra starkt dessa dagar.

Den sista natten skulle vi sova på hotell i Vrådal, (ca 2 timmar upp på fjället) ett ställe vi gärna också återkommer till. I anslutning till hotellet låg superbra backar och inte mycket folk som det stundtals kan vara i Sälen som vi tidigare besökt. Vi åkte även slalom i ett litet system, Siljan. Det var endast 1 backe öppen, men backen var helt suverän  om man skulle träna på att bli modig i backen. Det fanns flera ställen man kunde hoppa av liften på vägen upp, så det var enkelt att bara höja svårighetsgraden genom att åka längre upp. I slutet av dagen var vi vid toppen.

bild 4 bild 5stat6vra1vra2vra3IMG_0704

 

Det var verkligen med en tår i ögat som vi lämnade Heidi, Morten och Christina efter denna härliga vecka. Men vi lovade varandra att snart ses igen – förhoppningsvis redan till sommaren. Klem på Er 🙂

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

GourmetClub anno 2015

För att vi älskar god mat och dryck

sparabloggen

Privatekonomi - aktier, fonder & pension

From Japan With Love

Välkommen in i min värld!

Legal Nomads

Telling stories through food.

Här hos mig är allting glutenfritt:)

Välkommen in i min värld!

Gluten Free in Japan

日本でグルテンフリー。

Glimten i grytan

Välkommen in i min värld!

hoganassaluhall.se

Välkommen in i min värld!

Arilds Vingård

Välkommen in i min värld!

Min stora resa

Välkommen in i min värld!

%d bloggare gillar detta: