Välbesökt glassbar!

glass

Glasskön med vänner ringlade sig långt ut på vår altan när vi i söndags eftermiddag bjudit in till glassbar med min egen hemgjorda premium glass. Målsättningen är att så långt det är möjligt välja ekologiska produkter och i de fall det handlar om råvaror från andra länder även fairtrade. Glassen innehåller inga tillsatser i form av exempelvis aromämnen. Smaken som glassen smakar är äkta.

När jag för 2 månader sedan köpte min första riktiga glassmaskin, så trodde jag inte att det skulle inspirera mej till att göra så mycket glass. Jag har provat, lyckats, misslyckats  och provat igen. Jag började med traditionell gräddglass, men provade även som en av de första glassarna i våras, min populära rabarbersorbet. För bara omkring 10 dagar sedan provade jag även på att göra en italiensk gelato, som består av mindre grädde än vanlig svensk gräddglass. Inspirationen fick jag från underbara tidningen äkta mat.

Det var för mej otroligt smickrande och roligt att så många ville komma till glassbaren. Det blev en mysig och intensiv eftermiddag, där jag hade en vision att prata lite mer med våra gäster än jag (visade det sig) hade möjlighet till. Jag känner dock en glädje i att jag tror att alla som kom upplevde en mysig stund av att äta glass och umgås tillsammans på vår terrass. Några som inte ännu besökt oss, tog en husesyn och andra bara relaxade skönt på terrassen. Vi hade ju så´n tur med vädret.

IMG_8213

Inför dagen hade jag tillverkat 9 olika sorters glass som tillsammans blev ca 20 liter glass.

Vaniljglass

Stracciatella

Vaniljglass med ripplad lemoncurd

Rocky Road

Jordnötter & Kola

Kokosglass

Jordgubbs gelato

Hallon & Svartvinbärs gelato

Rabarbersorbet

 

22062014-IMG_5201-1

22062014-IMG_5202

22062014-IMG_5136-1

22062014-IMG_5135-1

22062014-IMG_5200-1

IMG_1598  IMG_1586

22062014-IMG_5161-1

IMG_1596

IMG_1594

IMG_1591

IMG_1585

22062014-IMG_5140-1

Dagen till ära inspirerades Céleste till att göra en kakbar. Kakorna kostade 0 kronor.

IMG_1583

IMG_1602

54 gäster(!) röstade fram favoritsmaken Rabarbersorbet (13 röster). Populära glassar var även Jordgubbsgelato (9) Jordnötter & Kola (7), Stracciatella (4) och Hallongelato (4). Vi drog sedan en vinnare av alla som röstat. Det blev Malva Fredriksson som vann 1 liter valfri glass. Grattis Malva!

 

Många har under den senaste tiden frågat mej vart detta glass skapande skall leda. Jag har inget svar. Jag gör det för passionen och för glädjen i att dela med mej.  Steget från att tillverka glass till husbehov och mina närmaste vänner till att göra en business av det hela är långt  – och kanske inte ens är en sak jag vill uppnå. Men som sagt så är jag mycket smickrad och glad över att så otroligt många är intresserade av min glass.

Glassmaskinen är idag igång igen för att tillverka glass som jag fick beställning på under eftermiddagen!

Glad sommar alla glassälskare – och alla  Ni andra oxå för den delen!

 

 

4 kommentarer på “Välbesökt glassbar!”

  1. TACK för en jättetrevlig och gooood eftermiddag!! Glassen var superb, hemmet och trädgården är vill ha allt känsla, människorna är faboulos:)
    Kram Tina

  2. Pingback: Mathantverks Safari! | joachim hollander

  3. Pingback: Mathantverkssafari | Mitt kök

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

GourmetClub anno 2015

För att vi älskar god mat och dryck

sparabloggen

Privatekonomi - aktier, fonder & pension

From Japan With Love

Välkommen in i min värld!

Legal Nomads

Telling stories through food.

Här hos mig är allting glutenfritt:)

Välkommen in i min värld!

Gluten Free in Japan

日本でグルテンフリー。

Glimten i grytan

Välkommen in i min värld!

hoganassaluhall.se

Välkommen in i min värld!

Arilds Vingård

Välkommen in i min värld!

Min stora resa

Välkommen in i min värld!

%d bloggare gillar detta: