Addicted to sun

Jag bor egentligen på fel plats på jorden. Jag borde bo på sydligare breddgrader, varför inte i Italien. Hela vintern är för mej egentligen en liten kamp för att överleva. Jag saknar ljuset och solen så otroligt mycket. Denna vintern har tagit extra hårt på mej. Jag kanske till och med kan kalla det för att jag haft en depression på riktigt – ingen eller väldigt liten inspiration och hela tiden har jag varit jättetrött. Vi borde prioritera en solsemester under vintern – det skulle nog göra sitt. Dock trivs jag i Sverige och tycker ändå Sverige är ett ganska bra land att leva i på många sätt – men sommaren är alldeles för kort.

Det är superjobbigt att vara så beroende av solen i ett land som Sverige. Å andra sidan, nu när solen är här lever jag dubbelt upp. Meteorologerna har lovat sol hela helgen. Jag vaknade tidigt, sitter ju redan och skriver. Njuter av att dagen vaknar, njuter av solens strålar och barnen som också redan har vaknat, men leker på ”behörigt avstånd” för att jag skall känna ro att dricka mitt morgonte och blogga. En tanke flyger förbi – en tanke om dessa morgnar när jag vaknade tidigt och bloggade varje morgon under vår höstresa till Amalfi hösten 2012. Känslan som nu infinner sig är precis som då. Berättelsen då, blev en fin liten dagbok och ett minne från resan. Jag skall nog göra en bok med texten och bilderna om den resan. Det är ett fint sätt att spara för mej själv och eftervärlden – bättre än detta sätt att blogga, som känns flyktigt. Vem vet om dessa rader kan läsas om 25 år. Berättelsen finns även här på bloggen under fliken Italien.

”Å andra sidan, nu när solen är här lever jag dubbelt upp”

 

I eftermiddag skall vi till våra goda livsnjutarvänner, Mattias och Carola och umgås hela familjerna. Det var med dem som vi i höstas upplevde den bästa helgen under hela 2013 enligt min mening. Men så var vi ju också på Arilds vingård och det var sol och varmt i slutet av September och med likasinnade vänner – kan inte bli bättre. I kväll skall vi grilla lamm – underbart och spännande. Och så skall vi dricka ett härligt vin från Lucca i Toscana (där vi var tillsammans med Mattias och Carola sommaren 2000) som vi direktimporterat via xwine och passar förträffligt till lamm. Vi smakade på vinet under Passion för mat mässan i februari. De böljande toscanska kullarna finns i varenda droppe av vinet. Under kvällen skall vi också spela sällskapsspel tillsammans med barnen – det skall bli mysigt hela alltet 🙂

 

Skärmavbild 2014-03-29 kl. 08.28.10

 

Men först skall jag ut och njuta och planera i trädgården. Kanske ta fram och inspireras av trädgårdsmästaren Peter Englanders bok ”Livet i solen” —-oooppsss, nu gick jag till skåpet och plockade fram den. Han är precis som jag ”addicted to sun” och älskar medelhavet (i stora delar av boken hämtas inspiration och bilder från Amalfikusten). Han visar på ett mycket inspirerande sätt, trädgårdsprojekt med fokus på medelhavet i Sverige och platser i solen. Har du inte inspirerats av honom ännu och älskar som jag, medelhavet. Jag lovar, ni blir inte besvikna. Jag hittade hans bok på landsbygden i västergötland där jag var på en bokcafé i Od. Det var också en sån där vacker solig dag och vi gjorde en vårutflykt med familjen helt på måfå. Det var för 4 år sedan. Boken bara låg där och talade till mej direkt. Nu 4 år senare har vi följt Peter på TV8 i hans program ”Trädgårdstoppen” i 2 säsonger och även besökt hans trevliga trädgård Apotekarens trädgård i Simrishamn. Han har även en liten plantskola på gården och när man är nöjd med inspirationen från trädgården, beställer man en äkta stenugnsbakad pizza och anvjuter den tillsammans med en Nastro Azzurro i skuggan av blåregnet på hans gård. Mat skall avnjutas i skuggan – även för en soldyrkare som mej. Sitter och funderar lite på vad jag skall fixa till lunch. Det får bli något enkelt. Kanske en grekisk sallad? Hur som helst, efter lunchen blir det säkert en timme på altanen i solen, slappandes i våra underbara solstolar och lyssnandes till Italiensk musik då den är som bäst. I solen, i värmen, i livet. Tack för livet!

 

Skärmavbild 2014-03-29 kl. 08.24.29

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

GourmetClub anno 2015

För att vi älskar god mat och dryck

sparabloggen

Privatekonomi - aktier, fonder & pension

From Japan With Love

Välkommen in i min värld!

Legal Nomads

Telling stories through food.

Här hos mig är allting glutenfritt:)

Välkommen in i min värld!

Gluten Free in Japan

日本でグルテンフリー。

Glimten i grytan

Välkommen in i min värld!

hoganassaluhall.se

Välkommen in i min värld!

Arilds Vingård

Välkommen in i min värld!

Min stora resa

Välkommen in i min värld!

%d bloggare gillar detta: