Tokyo dreams!

När jag var i tonåren var jag mycket intresserad av Japan och dess kultur. Jag läste till och med som ung vuxen lite Japanska i Göteborg på kvällskurs. Japan har alltid fascinerat mej – deras feodalsamhälle, Ninjor och Geishor. Du som är runt 40 kommer säkert ihåg serien ”Shogun” som visades på TV. Det var i samband med den serien som intresset vaknade. Sedan gjorde jag (utan min slöjdlärares tillåtelse) och mina kompisar kaststjärnor på högstadiet. Det är minnen det. Jag har aldrig övergett Japan om än landets kultur och arkitektur har kommit i skym undan sedan jag träffade Eva-Lena. När vi träffades hade jag en rispappersvägg med orientaliska lampor i min lilla lägenhet – ändå föll hon för mej, det är inte dåligt!

Nihongo_HorizontalJust nu upplever jag en stark re-birth av mitt Japan intresse. Det hela började väl på allvar med Yohio och om inte jag föll pladask för honom (vilket jag faktiskt egentligen gjorde) och hans musik så gjorde min dotter det. Men för Estelle handlade Yohio lika mycket om stilen Visual Kei som musiken. Han är väl för henne det Shogun var för mej. Estelle och jag tycker även om de Japanska tecknade filmerna med bland andra Totoro.

yohio1

Yohio

il-mio-vicino-totoro-img-pesca

Totoro

Efter Yohios genombrott har Estelle läst mycket om Japan och drömmer om att resa dit. Tänk om vi kan förverkliga även min dröm om ett besök. Hon har tillsammans med kusin Andrea inspirerats till besök på Kawaii shop i Göteborg (Kawaii betyder gullig på Japanska, har vi lärt oss av Yohio) och inköp av kläder med klar inspiration från Japan. 

Efter inspirerande läsning och tittande på youtube klipp, följande av bloggar och annat smått och gott, beställde idag Estelle klänningar och annat fint. Men det var svårt att få tag på stilen i Sverige, så det var bara att leta upp en seriös aktör på den Japanska marknaden. Så nu är paketet på väg – i alla fall snart. Stilen som hon gillar heter Lolita. Väldigt gulligt, men kul tycker jag. Kul att hon vågar och vill.

Japanorder

Ordersedeln från Bodyline 🙂

 

Bodyline

Här är en av klänningarna hon beställde. Hon valde den rosa. Denna klänning är nog även min favorit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

GourmetClub anno 2015

För att vi älskar god mat och dryck

sparabloggen

Privatekonomi - aktier, fonder & pension

From Japan With Love

Välkommen in i min värld!

Legal Nomads

Telling stories through food.

Här hos mig är allting glutenfritt:)

Välkommen in i min värld!

Gluten Free in Japan

日本でグルテンフリー。

Glimten i grytan

Välkommen in i min värld!

hoganassaluhall.se

Välkommen in i min värld!

Arilds Vingård

Välkommen in i min värld!

Min stora resa

Välkommen in i min värld!

%d bloggare gillar detta: