Ett hus fullt av vänskap!

Ute luktar det gott av nygrillat. Lunchgruppen skall precis servera årets nyårslunch. I huset är det varmt och skönt och en härlig avslappnad stämning bland nyårsfirarna. Alla är lite slöa och goa efter gårdagens tunn- och bastubad, men det är en skön slöhet och att maten snart är klart gör att jag känner mej lite extra hungrig.

Jag är så glad, tacksam och stolt över alla fina vänner som vill fira nyår tillsammans med oss och som vill umgås med oss. Jag känner mej lyckligt lottad och tar inte något för givet. Jag gläds över att det finns så mycket vänskap omkring oss. Fina och sjyssta vänner som bryr sig om. Det är för mej unikt och inget att ta för självklart. Det är precis så här jag drömde om, i min ungdom att mitt liv som familjefar skulle gestalta sig.

Jag ser hur barnen blir större och mer självständiga. När vi började fira nyår på Prästgården pensionat var Céleste bara 3 år och man fick passa henne mest hela tiden. Nu är hon mer självständig och vi kan njuta på ett annat sätt. Flera av barnen i gänget är inte längre barn, de har blivit tonåringar med allt vad det innebär. Livet är så spännande och varje period har sina prövningar och stunder av lycka och glädje.

Det viktigaste för mej är att fånga livet i flykten. Att fortsätta umgås och dela vackra minnen tillsammans. Livet är för kort för att bara låta dagarna gå. Jag gillar fritidsresors reklam där dom så självklart säger:

Livet är inte dagarna som passerar – det är dagarna du minns.

Så vill jag leva.

nyår3 Bild 9

Nyår1

nyår2

Bild

Bild 18

Nyårsbuffén står uppdukad. Härligt god mat gjord med kärlek – efterföljande glassbomber är inte bara en fröjd för gommen utan även en härlig visuell uppenlevelse.

Vi umgås hela natten. Några dansar och skrattar, några står och pratar om livet och resor. Andra hänger på rummen med sina iPads och andra spännande tekniska uppfinningar. Någon sitter och spelar spel tillsammans. Jag betraktar alltsammans och ser att alla verkar nöjda och glada. Jag känner mej varm i hjärtat.

nyår6

nyår4

Bild 13

Bild 6

Bild 19

Bild 17

Bild 5

Bild 3

Du vårt kära gamla pensionat i Mollösund, där vi nu firat nyår 4 gånger. Tack för de åren! Kanske kommer vi igen nästa år, eller så finns vi på någon annan plats. Tack Eva och Anna för bilderna.

4 kommentarer på “Ett hus fullt av vänskap!”

  1. Fint skrivet Jocke och jag känner precis som du. Tack för att ni fixar och gör det möjligt för oss att umgås på det här sättet. Jag är också glad för att du ville använda så många av mina bilder. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

GourmetClub anno 2015

För att vi älskar god mat och dryck

sparabloggen

Privatekonomi - aktier, fonder & pension

From Japan With Love

Välkommen in i min värld!

Legal Nomads

Telling stories through food.

Här hos mig är allting glutenfritt:)

Välkommen in i min värld!

Gluten Free in Japan

日本でグルテンフリー。

Glimten i grytan

Välkommen in i min värld!

hoganassaluhall.se

Välkommen in i min värld!

Arilds Vingård

Välkommen in i min värld!

Min stora resa

Välkommen in i min värld!

%d bloggare gillar detta: