Så mycket tid men ändå så lite!

Jag har precis intagit lunch på Restaurang China – en lunch på egen hand. Ganska skönt ibland tycker jag, att äta lunch på egen hand. Då får jag tillfälle att sortera livet lite i min ensamhet. Det här inlägget borde handla om julen och förberedelserna inför densamma eftersom julen är en så härlig tid med julstämning överallt. Jag är inte som en del, trötta på julen och stressen däromkring. Visst har man ibland tänkt att bara strunta i allt och åka på solsemester – men längtan till julen är för stor. I helgen firade vi med att gå på tomteparaden och lyssna till härlig julsång på torget i Alingsås. Jag kände mej lycklig över att få vara en del av denna händelse och denna stad – tillsammans med min underbara familj.

Men nu är det ju tid som jag tänkte fundera lite kring. Jag upplever att jag har förhållandevis mycket fritid, men ändå räcker det sällan till det man vill göra. Hade jag haft tillräckligt tid så skulle detta inlägget handlat om vårt hus och hur vi gjort för att få julmysigt ute och inne. Men tiden räckte inte till att både fota på en mysigt sätt, bearbeta bilderna och sedan skriva text om densamma. Jag vill gärna att det jag presenterar skall vara genomarbetat så att jag kan vara nöjd med inlägget. Då är det bra med instagram – där kan man bara snabbt ta en bild och lägga till en bildtext och så känner man sig nöjd. Men varför skall allt gå som himla fort? Varför finns det så lite tid för bearbetning och reflektion i livet? Idag känner jag att det antingen är så att man är arbetslös och har hur mycket tid som helst att känna sig värdelös – eller så jobbar man så mycket att man nästan aldrig kan släppa jobbet – och med det aldrig reflektera över vad man håller på med. Det finns självklart de som anser att det jag menar är rena smörjan. Det får jag respektera. För inte så länge sedan fick jag en kommentar av en vän som påpekade ganska argt att det finns faktiskt de människor som vill jobba 60-70 timmar i veckan. Jag älskar kontakten med alla barn i mitt jobb och tycker det är jätteviktigt – men jag älskar ännu mer att vara med dem som betyder mest, min familj och mina närmaste vänner. Jag är verkligen lyckligt lottad som har en fin familj som bryr sig.

Nu är min lunch och reflektionstid över för denna gången. Jag äterkommer snart igen – och då kanske med en presentation av vårt julpyntade hus – eller något annat som jag känner för att dela med mej av. Den viktigaste idéen med att skriva är just att sortera livet för mej själv. Är du intresserad av att läsa – blir jag smickrad över att du är nyfiken på mitt liv. Jag älskar livet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

GourmetClub anno 2015

För att vi älskar god mat och dryck

sparabloggen

Privatekonomi - aktier, fonder & pension

From Japan With Love

Välkommen in i min värld!

Legal Nomads

Telling stories through food.

Här hos mig är allting glutenfritt:)

Välkommen in i min värld!

Gluten Free in Japan

日本でグルテンフリー。

Glimten i grytan

Välkommen in i min värld!

hoganassaluhall.se

Välkommen in i min värld!

Arilds Vingård

Välkommen in i min värld!

Min stora resa

Välkommen in i min värld!

%d bloggare gillar detta: