L’ultima lezione prima di Natale!

Ikväll var det så dax för sista lektionen för terminen. Vi blev bjudna på klassisk julkaka, Panettone av vår lärare, Roberto. Han hade också förberett en urgod mascarponekräm till kakan som hans familj alltid har på jul.
Panettone-classico1

Även några studiekamrater hade förberett lite godsaker i form av en Tiramisu och en Semifreddo – båda supergoda. Till godsakerna drack vi kaffe och ett glas Prosecco!

Vi arbetade även lite och vi fick en ganska gedigen läxa över julen, vilket kändes bra. Då släpper man inte taget över julen.

Jag vill i detta inlägg dela med mej av två saker. Först ett youtube klipp på en underbar Italiensk julsång som jag redan för några år sedan föll för. Många av julsångerna man sjunger i Italien är ändå de samma som de vi själva sjunger här hemma i Sverige. Sedan vill jag för det andra dela med mej av dagen då jag stånkade korv för första gången – på Italienska 🙂 Vi fick det i läxa för några veckor sedan att berätta om en dag under veckan som gick. Lite kul att dela med sig av det, så får du se hur mycket som du förstår.

Mio giorno!

Io voglio parlare di venerdì scorso. Mi sono svegliato alle sei e trenta. Ho fatto una bella doccia calda. Ho preparato la colazione per me, mia moglie e le mie bambine. Più tardi sono andati a scuola ed io sono andato a lavoro.

Questo giorno ho lavorato soltanto cinque ore perché nel pomeriggio un amico é venuto. A insegnarmi a preparare una Salsiccia fatta a mano. E’ stato molto intressante ma anche abbastanza facile. Amo i cibi! Abbiamo fatta la Salsiccia con finocchio, coriandolo, sale, aglio, pepe nero e un’ po di vino bianco. Purtroppo non abbiamo potuto assaggiare la Salsiccia. Le spezie dovuto riposare durante la notte.

Sono andato a dormito tardi questa sera. I bambini già dormivano parecchie ore. Mia moglie ha guardato la televisione e Io ho bevuto qualche bicchiere di Chianti mentre ho scritto sul mio blog.

Buona notte!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

GourmetClub anno 2015

För att vi älskar god mat och dryck

sparabloggen

Privatekonomi - aktier, fonder & pension

From Japan With Love

Välkommen in i min värld!

Legal Nomads

Telling stories through food.

Här hos mig är allting glutenfritt:)

Välkommen in i min värld!

Gluten Free in Japan

日本でグルテンフリー。

Glimten i grytan

Välkommen in i min värld!

hoganassaluhall.se

Välkommen in i min värld!

Arilds Vingård

Välkommen in i min värld!

Min stora resa

Välkommen in i min värld!

%d bloggare gillar detta: