Julkänslan börjar så sakteliga smyga in!

Är det lite tidigt att känna julkänsla? Det tycker inte jag. Trots att hösten så fint dröjde sig kvar med värme och sol, så knackar ändå julen på och jag öppnar så gärna. Redan förra veckan plockade vi fram julporslinet och ändrade om lite i köket. Testade våra julslingor och stjärnor och slängde någon som var trasig. Jag köpte två nya julslingor som vi monterat på våra klotformade buskar vid entrén – dom lyser jättefint, men skall inte tändas förrän på fredag kväll.

På tal om fredag, så hade vi turen att få köpa två biljetter till en teaterföreställning av Bigwind på Palladium som gick av stapeln i fredags. Vi passade även på att fika på stan. En bra start på helgen.

det_hander

 

Lördagen innehöll helgens första julmarknad. Vi tog oss den korta biten ut till Nolbygårds Ekocafé där dom hade ordnat en mycket trevlig julmarknad med allt man kan önska sig fanns med. Betoningen låg på ekologiskt och närproducerat. Vi köpte lite små julgåvor och passade på att fika på det härliga fiket.

Nolbygård

 

På lördag eftermiddag grejade vi lite hemma och så stånkade vi vildsvinskorv tillsammans hela familjen. Köttet och späck köpte vi dagen innan ute på Vikaryds Köttbod

IMG_1471

Först på söndagen fick vi prova att steka korven och smaka densamma. Men före provsmakningen var vi ute vid sjöscouternas julmarknad ute i Skår. Barnen tog lotter och pratade med tomten. Vi fikade och pratade med Anna, Anton och Saga. En mysig förmiddag som avslutades med att vi bestämde att dom skulle komma hem till oss några timmar. Leka, prata – och prova vildsvinskorv. Sagt och gjort – och korven var uppskattad 🙂

…och Ikväll har vi bakat pepparkakor…

IMG_1482

 

 

 

 

 

IMG_1477

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

GourmetClub anno 2015

För att vi älskar god mat och dryck

sparabloggen

Privatekonomi - aktier, fonder & pension

From Japan With Love

Välkommen in i min värld!

Legal Nomads

Telling stories through food.

Här hos mig är allting glutenfritt:)

Välkommen in i min värld!

Gluten Free in Japan

日本でグルテンフリー。

Glimten i grytan

Välkommen in i min värld!

hoganassaluhall.se

Välkommen in i min värld!

Arilds Vingård

Välkommen in i min värld!

Min stora resa

Välkommen in i min värld!

%d bloggare gillar detta: