Förberedelser inför mustning av äpplen!

Idag slutade jag tidigt och passade då på att åka till min kära mor i Eklanda. Jag behövde hämta flaskor till musten som vi skall pressa nästa helg på Borås musteri. I många år har jag tyckt att min mors vind varit en enda röra med gamla burkar, flaskor och annat som hon sparat och fått över från lanthandeln som hon drev fram till 1972. Länge kände jag att vi borde med gemensamma krafter städa och slänga mycket av vad som sparats.

flaskor

Nu är jag glad att vi inte gjort det. Jag har börjat uppskatta den uppsjö av flaskor och burkar som hon har i sitt glasförråd på vinden. Det är ett rum på 5 kvadrat med flaskor och burkar från golv till tak och utmed väggarna. En verklig skatt!

Efter mysig fika och glass (mitt i veckan) åkte vi hem och fick maten serverad av Eva-Lena, det var lyx. Efter maten tvättade jag hälften av flaskorna – resten tar jag någon annan dag. Det skall vara kul och det blir det bara om man inte pressar sig för hårt. Barnen är mycket svalt intresserade av mustningen, hade hoppats dom var mer intresserade, men vad ska man göra. Förhoppningsvis blir dom nöjda med resultatet och även det kommande besöket på musteriet.


4 kommentarer på “Förberedelser inför mustning av äpplen!”

  • Javisst. Ibland är det bra att inte städa på vindar. Hon räknade till 133 stycken! Det blir mycket must det – jag lovar att du skall få smaka 🙂

 1. Otroligt vilken skatt. 133 flaskor? Tänk om fler sparade på bra-att-ha-saker.
  Lycka till med musten.
  Kram Linda

  • Du vet – min kära mor har sparat en hel del från affären. På den tiden var det många som jobbade på gården, dom hade till och med egen kokerska – då användes en hel del och togs tillvara.
   Jag är glad att jag äntligen börjat uppskatta hennes gömda skatter – så har det ju inte alltid varit.
   Ska bli spännande att musta. Jag kommer säkert finna inspiration och dela med mej av våra upplevelser. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

GourmetClub anno 2015

För att vi älskar god mat och dryck

sparabloggen

Privatekonomi - aktier, fonder & pension

From Japan With Love

Välkommen in i min värld!

Legal Nomads

Telling stories through food.

Här hos mig är allting glutenfritt:)

Välkommen in i min värld!

Gluten Free in Japan

日本でグルテンフリー。

Glimten i grytan

Välkommen in i min värld!

hoganassaluhall.se

Välkommen in i min värld!

Arilds Vingård

Välkommen in i min värld!

Min stora resa

Välkommen in i min värld!

%d bloggare gillar detta: